WYWAR GRZYBOWY…..

Posted: 19 listopada 2014 by margot2you in ZUPY

(9)

Czekając na odpowiedź Smoka w kwestii BARSZCZU…poszaleję już w temacie wywaru grzybowego i może nawet coś o zupie grzybowej napomknę 😀

Sporą garść grzybów suszonych po opłukaniu…moczymy. Zalewamy wodą i  po  ok. 2 godzinach tak,by razem było ok.2 litrów wody (8 szklanek),dodajemy 2 cebule, włoszczyznę bez kapusty,2 liście bobkowe,zwane laurowymi, 4- 6 ziaren  ziela  angielskiego, 12 ziaren pieprzu.Gotujemy pod przykryciem. Przecedzamy. Wywar przyda się do zup.A grzybki do pierożków,uszek i kulebiaków 🙂

Reklamy
Komentarze

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s