PSTRĄG…po polsku…a jakżeby inaczej…pijany :)

Posted: 21 listopada 2014 by margot2you in PSTRĄG

4 pstrągi sprawić usuwając wnętrzności,skrzela i oczy…umyć, osuszyć, natrzeć  w środku i na zewnątrz solą,pieprzem i skórką z cytryny,Skropić sokiem z cytryny.Zostawić w chłodzie na 2 godziny. Usmażyć na maśle.

Wymieszać 50ml wiśniówki, 50ml wermutu, 50ml czystej wódki, dodać cukier,pieprz ,pieprz cayenne, sok z cytryny i  garść wiśni z konfitury.

Żaroodporne naczynie wysmarować masłem, ułożyć w nim pstrągi,zalać sosem i wstawić na 10 minut do piekarnika.

Zaręczam,że  turbopychota.

Reklamy
Komentarze

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s