ŚLEDŹ w śmietanie 4x M

Posted: 21 listopada 2014 by margot2you in Śledź jaki jest każdy widzi

(6)

Siekamy w drobną kosteczkę 2 winne jabłuszka i  2 ogórki….I tu jest problem: ja wolę swoje z zalewy musztardowej, ewentualnie z zalewy octowej,ale nie dzikie korniszony,a niektórzy wolą kwaszone…zostawiam więc tę kwestię otwartą, czyli do wyboru 😀 Odrobinę tych posiekanych jabłek i  ogóreczka  zostawiamy do przybrania. Do 400ml kwaśnej śmietany ( ja jednak mieszam :250 ml śmietany, reszta kefir 🙂 wrzucamy pokrojone ogóreczki i jabłka oraz dodajemy pokrojoną w cieniuśkie półtalarki 1 dużą cebulę,doprawimy do smaku pieprzem i cukrem.Zalewamy na głębokim półmisku śledzie…najlepiej pokrojone w dzwonka. Dookoła brzegu dekorujemy pozostałymi ogóreczkami i jabłuszkiem.

Też prosto i smacznie 😀

Reklamy
Komentarze

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s