GALARETKA z CHRZANU

Posted: 5 grudnia 2014 by margot2you in DODATKI

(5)

Namoczyć żelatynę w małej ilości zimnej wody. Zagotować 1/4 szkl. osolonej i pocukrzonej wody,dodać 30 dkg startego chrzanu wymieszanego z 1 łyżka masła i i 1 łyżeczka mąki.Zagotować i po chwili dodać rozpuszczona żelatynę.Dobrze wymieszać, zagotować i odstawić. Dodać sparzone rodzynki, 3/4 szkl. śmietany, trochę cukru i  sok z 1 cytryny. Całość wymieszać. Przelać do salaterki lub małych miseczek. Wstawić do lodówki do stężenia.Przed podaniem wyłożyć na talerz lub półmisek, udekorować  rodzynkami, natką pietruszki, cytryna lub limonką .Podawać do ryb.

Można po Wigilii  zostawić do  zimnych mięs i wędlin.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s